|
Stanislav Chudík

Titul do 23 rokov berie Nitra

SLO

Vo štvrtok sa v Banskej Bystrici odohrali záverečné zápasy SZMF Superligy U23. Na programe boli semifinálové zápasy a taktiež zápasy o medaily.

Bratislava suverénne do finále

Súperom hráčov z hlavného mesta boli v semifinále hráči Košíc. Bratislavčania mali skvelý vstup do zápasu, keď sa v priebehu 7. a 8. minúty dvakrát presadili a ujali sa tak dvojgólového vedenia. Bratislavčanom dobre fungovala aj defenzíva. V prvom dejstve už gól nepadol a tak šli Bratislavčania na polčasovú prestávku s vedením 2:0. V druhom polčase Bratislava hrala naďalej aktívne a často sa dostávala do zakončenia. V rozpätí 34. a 38. minúty predviedla Bratislava gólovú smršť, ktorá definitívne rozhodla toto semifinále. Postupne sa presadili Michalička, Šafárik, Hudec a Dolník. V záverečnej desaťminútovke pridali hráči z hlavného mesta ešte jeden presný zásah, keď sa presadil Aksamít. Bratislava tak v semifinále zdolala Košice suverénne 7:0 a stala sa prvým finalistom. 

Nitra po dobrom výkone druhým finalistom

Nitra sa v semifinále stretla s úradujúcimi majstrami z Humenného. Hráči spod Zobora mali výborný vstup do zápasu, keď už v 6. minúte viedli 3:0. V 20. minúte Humenné síce znížilo na polčasových 1:3, ale aj v druhom dejstve Nitra kontrolovala priebeh zápasu. V úvode druhého polčasu navyšoval nitrianske vedenia na rozdiel troch gólov Mihálik. Humenčania síce ešte znížili na 2:4, no v 36. minúte dal konečnú podobu výsledku Bíro. Nitra sa tak po víťazstve 5:2 tešili z postupu do finále. 


Humenné otočilo vývoj zápasu o tretie miesto a teší z bronzu

V zápase o bronz sa stretli Košice a Humenné. Do vedenia išli v 9. minúte Košičania, no Humenné dokázalo otočiť priebeh vo svoj prospech. Potom však prišla trojgólová smršť Košíc, ktoré zrazu v 22. minúte viedli 4:2. Týmto výsledkom aj skončil prvý polčas. V druhom dejstve začali hrať Humenčania aktívne a zatlačili na obranu Košíc. Z tlaku sa Humenčanom podarilo vyťažiť až tri góly, ktorými zvrátili priebeh zápasu o bronz vo svoj prospech. V ďalších minútach zápasu už gól nepadol a tak sa Humenné po skvelom obrate v druhom dejstve tešilo zo zisku bronzu. 

 

Dramatické finále prinieslo radosť do Nitry

Finálový zápas SZMF Superligy U23 a v ňom Bratislava a Nitra. Finále bolo od úvodu veľmi napínavé. Oba tímy však dlho nevedeli nájsť recept na prekabátenie obrany svojho protivníka. Prvého finálového gólu sme sa dočkali až 23. minúte. Do vedenia išla Nitra, ktorá využila presilovku o jedného hráča, keď videl červenú kartu Krčmárik. O gól sa postaral Strákoš. Prvý polčas tak skončil vedením Nitry 1:0. 

V druhom polčase boli Bratislavčania aktívnejším mužstvom. Ich zvýšená snaha viedla aj ku gólu. V 34. minúte vyrovnal na 1:1 Dolník. Po góle Bratislava naďalej diktovala tempo zápasu. V 40. minúte bolo už skóre v ich prospech, keď sa presadil Michalička. Potom sa však Nitra nadýchla k mohutnému finišu. Najskôr v 46. minúte vyrovnal na 2:2 Mihálik. Ten istý hráč sa presadil aj v 50. minúte a razom viedla Nitra 3:2. V nadstavenom čase sa ešte Bratislava pokúsila o záverečný tlak, no gól nestrelila. Naopak Nitra zásluhou Mihálika, ktorý skompletizoval hattrick, dokázala pridať aj gól do prázdnej brány a tak zvíťaziť 4:2. Nitrania sa tak tešili zo zisku titulu majstra v SZMF Superlige U23. 

submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) 1. liga
# Tím Z Skóre Body
1. BRA Bratislava 6 29:21 15
2. TRE Trenčín 6 19:14 8
3. SEN Senec 6 25:38 6
4. TRN Trnava 6 27:27 5

štatistiky

Slovensko (SLO) 1. liga
1. SEN Patrik Sabo 9 Gólov
2. TRN Dušan Krcho 7 Gólov
3. BRA Matej Dolník 6 Gólov
4. TRN Matúš Klenkovič 4 Gólov
5. SEN Lukáš Čambal 4 Gólov
6. TRN Adam Bombicz 4 Gólov
7. BRA František Lády 4 Gólov